14 Ocak 2015 Çarşamba

SEVGİLİ MADENCİ PATRONLARI (2)



SEVGİLİ MADENCİ PATRONLARI (2)
TÜZEL KİŞİLİK (1)
            Gelelim “Tüzel Kişilik” konusuna bu konuya sizin tarafınızdan iki açıdan bakmak gerekiyor, ilki MİGEM’ in kontrol mekanizmasında devre dışı bırakılması.
            Olurda “bağımsız” bir birim sahanızı denetlemeye kalkarsa tüm eksiklikleriniz, yanlışlarınız, gerçek imalatlarınız açığa çıkacak ve siz siyaseten etki edecek bir mekanizma bulamayacaksınız diyemi bu korku?
          Daha önce ne diyordunuz birlikte hatırlayalalım;
-MİGEM de kalifiye eleman yok, onlar ne anlar ki, vs.
- Sahanızın tetkik edileceğini haber alınca; Lan yinemi geliyor bu “İ……” ,Lan ne diye geliyorlar,vs.
- MiGEM sahanızı denetleyeceği zaman; boş verin hallederiz, alın bir yere yemeğe götürün, ceplerine bir kaç kuruş koyup gönderin, vs.
          Tabii bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama özetle MİGEM ‘in sahalarınızı denetlemesini istemiyordunuz ancak yinede denetlenirseniz ve “Allah korusun” bir ters durum olursa da rapora etki etmek için nasıl olsa bir şekilde yol buluruz diyordunuz. Daha olmazsa makamdakilere siyaseten baskı yapıyordunuz ve çalışanlarda bundan nasibini yeterince alıyordu.
         Yıllardır sistem bu şekilde yürütüldü, şimdi düzen bozulacak diyemi korkuyorsunuz, korkmayın ve gücünüzü hafife almayın, ters bir durumda “lan ben senin Tüzel Kişiliğini iptal ettireyim de gör” dersiniz ve iptal ettirirsiniz. Nasıl olsa ortam buna uygun.
            Bunları hak etmeyenlerden bir kez daha özür ama eğer bugün işlerin sizin içinde iyiye gitmediğini düşünüyorsanız tüm bunların sebebi ve sorumlusu, meslektaşlarıma ve meslektaşlarınıza sahip çıkmadığınız için sizsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder