9 Ocak 2015 Cuma

NE YAPILMALI



NE YAPILMALI
Genel olarak kanun tasarısı; ruhsat sahiplerinden ve madenciden daha çok parayı nasıl alırım, bunun yanında MMO yu nasıl devre dışı bırakırım, jeoloji mühendislerini Arama safhasından İşletme alanlarına nasıl kaydırabilir ve nasıl yeni iş alanları açabilirim, kendi adamlarımıza daha çok nasıl yetki verip onlara nasıl daha çok para kazandırabilirim, bir türlü anlayamadığım şu Devlet Hakkını daha nasıl karıştırabilirim, TEKNİK NEZARETCİ liği yok ederek kazaların sayısını nasıl arttırabilirim, tarzında görünüyor.
Ben iş güvenliğini nasıl sağlayabilirim, teknik nezaretçileri nasıl işverenden bağımsız bir hale getirip kazaların önlenmesini sağlayabilirim, sektörün önünü nasıl açıp işsiz meslektaşlarımıza nasıl iş alanları açabilirim, mermeri işlenmiş olarak, kromu ferrokrom olarak nasıl ihraç edebilirim vs. gibi herhangi bir şey göremedigim için bu kanuna ne söyleyim ki.”Sayın bakan kazalardan sonra işe el attı ve Maden Kanununu düzeltti, inşallah artık kazaları tarihe gömeceğiz gazete başlıkları içinmi” Kanun yapılıyor.
              Emin olduğum bir şey varki insanların kişisel “amaçları” uğruna gözlerini köreltmelerinin ve yapmak istediklerini her ne pahasına olursa olsun ama adı “intikam” olsun diyerek yapmalarının kimseye bir fayda sağlamadığıdır, hatta bunu yapanlara bile.
           Yapılması gereken en mantıklı şey Sektöre ve Meslektaşlarımıza haliyle de Ülkemize hiçbir yarar sağlamayacak, bilakis tüm bu unsurlara zarar verecek bu tasarının geri çekilmesidir.
              Ancak ben dâhil pek çok kişi biliyor ki, öncelikle siz asla hata yapmazsınız ve daima haklısınızdır. Bir ihtimal diyelim ki yazdıklarınızı daha sonra sizde okudunuz ancak siz bile anlamadınız, bu durumda geriye bir şeyler yapmak gerekir dediniz ama sonuçta fırça yemeniz hatta maazallah görevlerinizden alınmanız bile olasıklar arasında olduğundan tükürdüğünüzü yalamak istemezsiniz. Bu durumda ne yapabilirsiniz; en iyisi seçimlere birkaç ay kaldı diyerek tasarıyı gündeme aldırmamak için sayın milletvekillerini ikna etmeniz, bu olmaz ise mecliste yeterli çoğunluktan kaçarak tasarıyı oylatmamanız, buda olmaz ise ek maddeler verdirerek tüm yanlışlarınızı kendinizce “düzeltmek” .Ama ben kime ne anlatıyorum ki siz zaten bu taktiklerin hepsini biliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder