7 Kasım 2014 Cuma

BAKIŞ AÇISI



Yani illaki“mevcut sistemin” icinde kaybolmakmı  gerekiyor. Oncelikle CHP bir seyler yapmak istiyorsa  kendini duzeltsin de “Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalı ve örgütlenme teşvik edilmelidir.”onerisinde bulunsun acaba Ademi Merkeziyetcilik nedir bilirlermi.
çozüm onerilerimiz halen mevcut yapılanmada aranıyor en büyük hatamızda bu işte.
“ETKB Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün (MİGEM) taşra teşkilatı kurulmalıdır.”bence gerek yok.Bırakın siyasetciler Türkiyeyi halen Ankaradan yonetmeye devam etsinler ve büyükdükce kücülttükleri Büyük Türkiye diye konusup dursunlar.
Neden kimse  MİGEM artık denetim işini tamamen bırakmalıdır demiyor.Denetimler yapılabilecek hukuki ve yapısal düzenleme ile siyasetten  bagımsız  sahada ve ocakta tamamen sorumlulugu üstlenebilecek proje ve danişmanlık hizmeti veren bir başka deyişle Müşavirlik Hizmetleri yapan mühendisler ile birlikte ve yine bu birimler tarafından atanmış  maaşınıda bu birimlerden alan sahanın Teknik Nezaretcisi aracılıgı ile yapılmalıdır.
Ama siyasetciler bunu istemiyorlarsa o zaman denetimler yine hukuki düzenleme ile yeniden yapılandırılacak ve sektorde bir cok işsize iş imkanı verebilecek “yerel yonetimlere” bırakılmalıdır.Ancak Teknik Nezaretciler yine bu yerel yonetimler tarafından atanmalı ve maaşlarınıda buradan almalıdırlar.
MİGEM sadece sektörel  politika üreten  ülkenin ihtiyaç ve çıkarlarına gore ruhsat veren verdigi ruhsatın hukuku  ile  bagımsız olarak yada yerel yonetimlerde kontrol hizmeti veren birimleri denetleyen   bir kurum olmalıdır.
Önerilerimin hepsinin altı doludur.isteyen herkesle tartışmayada hazırım.Blog'u görüntüle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder