5 Kasım 2015 Perşembe

YAPAMAYACAKSINIZ



               Madenlerden alınan Devlet hakkına esas olan emsal ocak başı satış fiyatı, bölgeler de dikkate alınarak her madene ait ayrı ayrı ve uygulandığı yıl için belirlenerek Genel Müdürlükçe ilan edilir.
Diyorsunuz,,,,,,,,,,,,,,da  siz bu fiyatları belirleyemezsiniz;
           Bakın bilmiyorsanız söyleyimde öğrenin,diyelimki  Bilecik mermeri,Muğla mermeri,Antalya mermeri,Burdur mermeri ve doğal olarak Afyon mermeri  var, var olmaya varda ama bunların diyelimki  1.kalitesi var ,2. Kalitesi var,3. Kalitesi var ,bunların dışında her kalemin ihracata gideni var, iç pazarı var,kendi fabrikasına gideni ve/veya işlenip satılanı var.Yani varda var.
            Yukarıdakilerin haricinde diyelimki Afyon mermeri ama her ocakta doku,renk,kalite aynı değilki ,Ahmetin ocagı ile Mehmetin ocagı farklı ,hali ile Pazar fiyatlarıda farklı.Pazar fiyatı derken iç pazar,dış pazar,fabrika,işlenmiş,işlenmemiş .Yani tek Pazar olsa ama yok işte Salı pazarı,Perşembe pazarı,Sosyete pazarı var olmuyor işte ne yapalım.
             Dış pazarın “kütük” olanı var birde bizim bildiğimiz blok olanı var,işlenmiş olanı var ama ah şu Dolar($) bir yerinde dursa hadi diyecegim evvel Allah siz yaparsınız ama ,”beceriksiz” Merkez Bankasi Başkanı varken olmuyor ,yoksa yaparsınız ben biliyorum.
               Bu arada Maden Kanununda binbir çeşit maden var ,unutmadan söyleyeyim pek çoğununda fiyatları bırakın tenör,kalite vs.  illere göre bile değişken olabiliyor.
             Şimdi bana söyleyin bu işi nasıl çözeceksiniz.Personeli zorlayarak bu iş olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder