29 Şubat 2016 Pazartesi

YTK İÇİN HAZIRMISINIZ




           Bugün dünyada üretilen havalandırma sistemlerinin yüzde 80'i, cep telefonlarının yüzde 70'i ve ayakkabıların da yüzde 60'ı Çin'de imal ediliyor. Dünyanın üretim atölyesine dönüşen ülkenin ekonomik büyüme modelini değiştirmesi de doğal kaynak ithalatı ihtiyacını azaltıyor.
            ABD merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de Çin'in küresel ekonomi için hayati bir parça olduğunu hatırlatarak, Çin'de büyümenin beklenenden hızlı yavaşlaması durumunda küresel ekonominin ciddi hasar alabileceğini ifade ediyor.  Aralık ayının son haftasında yayınlanan Fitch raporunda, "Çin'de beklenmedik bir şok yaşanması halinde ve büyümenin yüzde 3,2'ye inmesi durumunda küresel büyüme de yarı yarıya hız keser" deniyor.
           Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, son dönemde bölgedeki mermer ocaklarının Çinli firmalar tarafından alınıp işletildiğini söyledi. Satıcı, bugüne kadar Antalya, Isparta ve Burdur’da 86 mermer ocağının Çinli firmalar tarafından satın alındığını vurguladı.
          Tüm yukarıda yazılanlardan anlaşılacağı gibi metal madenlerinde özelliklede krom ve mangan için doğaltaşta da mermer için kötü günler başladı, pek çok işyerlerinde büyük çaplı işten çıkarmalar oldu, yerli mermer üreticileri sadece stoka çalışır durumda kaldı.İhraç edilen mermer de zaten adamın kendi sahasından yapılıyor.
              Eeeee,tüm bunlardan bize ne patronlar düşünsün diyemiyorsunuz bunu sizde biliyorsunuz, eğer sektörde işler yolunda gitmiyorsa siz verdiğiniz hizmetin karşılığını alamayacaksınız demektir, çünkü sektörde  ilk gözden çıkartılanlar öncelikle hep müşavirler ve ardından mühendisler olmuştur.
           Zor zamanlarınızda hep yanınızda olan İyi kötü bir Teknik Nezaretçilik vardı, şimdi oda yok. Kısacası en önemli destek artık yok.
          Tüm bu olumsuzlukların yanına şimdi birde YTK geldi geliyor eli kulağında, yani tabiri caiz ise kendi karnınızı zor doyururken şimdi birde en az 4 veya 5 personel almaya ve bunlara da her ay maaş vermeye mecbur durumda kalacaksınız.
          Tekrar soruyorum YTK için hazırmısınız yada ne kadarına hazırsınız.

1 yorum:

  1. Ayhan Bey yazdıklarınız çok doğru, YTK için bazı kişiler veya firmalar hazır gibi görünsede aslında hazır değil. Yılda migem e 1 veya 2 defa dilekçe yada evrak veren bir firma YTK lara aylık sabit bir ücret verecekmi vermezlerse işlerini Nasıl yürütecek ve YTK lar Nasıl geçinecek. Hepsi soru işareti.

    YanıtlaSil